7 korisnih alata za male poduzetnike

~|icon_table~|elegant-themes~|outline

06.12.2018

Organiziranje poslovanja nije tako lako kao što se na prvu čini zar ne? Donosimo vam 7 alata koji će vam pomoći u svakodnevnim situacijama.

Online ankete SurveyGizmo – ako želite na brz i jednostavan način ispitati svoje klijente o određenoj tematici ili istražujete tržište online ankete Survey Gizmo vam mogu uvelike olakšati posao. Besplatno napravite anketu, podijelite ju na internetu i rezultati će biti prikazani u više forma i oblika. Možete odabrati temu, prilagoditi anketu svojim korisnicima, birati između 25 različitih formi anketa.

Organizacija dokumenata Zoho Docs – ako imate problem s dijeljenjem dokumenata u realnom vremenu onda će vam ova usluga biti svakako korisna. Usluga je besplatna za 25 korisnika. Svaki korisnik ima 5GB za korištenje. Možete neograničeno dijeliti podatke i mape s drugim korisnicima, povezati Zoho sa Dropboxom, sinkronizacija sa drugim uređajima je također dostupna. Nosite svoje dokumente (glazbu, prezentacije, fotografije) gdje god idete.

Video konferencije Join.me  Pcchip preporuča join.me softver jer moderno poslovanje danas ne može bez video konferencije. One su idealne za sastanke sa inozemnim klijentima, radnicima koji su udaljeni, potencijalnim kupcima. Do 10 korisnika može besplatno razgovarati, može dijeliti ekran, datoteke i sl. Možete mijenjati pozadinu, ima mobilnu verziju

Planiranje i organizacija CiviCRM– ako se bavite planiranjem i organizacijom događanja ili ste uključeni u neki društveni rad, CiviCRM je izvrstan i besplatan alat koji vam može olakšati posao. Organizirajte kontakte, komunicirajte s njima, organizirajte različite događaje. Možete čak i dodavati ‘članova’, izraditi izvješća. CiviCRM kompatibilan je s Joomlom, Drupalom i WordPressom i preveden je na 20 jezika. Korištenje je besplatno pod uvjetom da ništa ne mijenjate.

Organizacija vremena i zadataka Evernote – kada krećete u realizaciju poslovnog projekta pojavit će se detalji, ideje i informacije koje trebate organizirati da znate u svakom trenutku gdje vam je što. Evernote je mobilna aplikacija za Android i iOS no ima i desktop verziju. Pomoću ove aplikacije možete formatirati tekst, postaviti alarme, sastaviti popise, dodavati privitke u obliku teksta. Sve na jednom mjestu. Aplikacija nudi brojne opcije koje će pridonijeti produktivnosti. Neće vam se dogoditi da zaboravite riješiti neki zadatak ili da promašite deadline.

Upravljanje društvenim mrežama Buffer – bez društvenih mreža ništa. Upravljanje društvenim mrežama i komunikacija s vašim ciljanim korisnicima je posao koji oduzima puno vremena. No tu je Buffer – jednostavna platforma pomoću koje ćete lakše organizirati aktivnosti na društvenim mrežama, a s time i osigurati kvalitetniju online komunikaciju. Buffer omogućuje da unaprijed isplanirani sadržaj objavite na više platformi u isto vrijeme. To znači da Buffer, prema unaprijed određenom vremenu, objavu istovremeno postavlja na Facebook, Twitter i LinkedIn, a od ostalih platformi podržani su  Pinterest, Instagram i Google +. Zbog svoje jednostavnosti, Buffer je nezaobilazan alat za planiranje i organizaciju komunikacije na društvenim mrežama.

Interna komunikacija Slack – je zadužen za optimizaciju komunikacije. Tilio navodi kako je Slack alat za koji se smatra da će uskoro u potpunosti zamijeniti „klasičan“ e-mail. Radi se o online platformi koja na jednom mjestu povezuje i ubrzava komunikaciju između vodstva i zaposlenih. Pomoću ove aplikacije na raspolaganju ćete imati sve dokumente i komunikaciju sažetu na jednom mjestu. Najveća prednost Slacka je intuitivno sučelje i jednostavnost korištenja. Naime, Slack funkcionira po principu Facebook Messengera – razgovori su svima dostupni te su poslane poruke vidljive svim članovima tima. Isto tako, postoji opcija kategorizacije razgovora po različitim kriterijima, primjerice na projekte ili funkcije i / ili  odjele u tvrtki. Dakle, još malo ćemo zaboraviti na hrpu emailova rano ujutro – Slack ubrzava komunikaciju i samim time poboljšava uspješnost.

Koristite li neki od navedenih alata? Imate neki drugi na umu? Svakako podijelite s nama iskustva i mišljenje!